Wat is je vraag of bericht? *
Naam *
Telefoonnummer
E-mailadres *
Of stuur 'n bericht via WhatsAppWhatsApp

Baanstatus

Geldig op:
di 18 jun. 2024

Golfbaan Overloon
Baan: Open
Qualifying: Ja
Greens: Zomer
Trolley: Toegestaan
Buggy: Op aanvraag
Oefen faciliteiten
Chipping green: Open, eigen golfballen gebruiken
Putting green: Open
Driving range: Open
Headerfoto

Etiquette en lokale regels

Kleding
Correcte kleding in de baan en in het clubhuis stellen wij zeer op prijs. Trainings- en joggingpakken zijn geen passende kleding op de golfbaan.

Dames:

  • polo met kraag, eventueel mouwloos;
  • shorts en rokjes op bermudalengte iets boven de knie;
  • nette spijkerbroek is toegestaan.

Heren:

  • polo met kraag, in de broek gedragen;
  • shorts op bermudalengte iets boven de knie;
  • nette spijkerbroek is toegestaan.

Plaggen (Divots)
Leg altijd een door u uitgeslagen plag terug op de plaats waar u deze heeft geslagen en trap die goed aan op de tee, fairway en de rough. Leg ook eventueel door andere spelers uitgeslagen plaggen terug.

(Op de tee-box GEEN plaggen terugleggen)

Oefenswing

Op de tee’s mag u geen oefenslag maken. Dit ter bescherming van de tee.

Bunker
Als u een bal uit de bunker heeft geslagen, moet u het zand aanharken daar waar uw voetsporen zijn en waar u heeft geslagen. Let op dat u de bunker hierbij niet ‘uitholt’. De hark terugplaatsen in de daarvoor bestemde steun. (niet IN de bunker!)                

Green
Loop nooit met trolleys over de green, over de fringe (Dit is de gemaaide rand rond de green) of de voorgreen. Loop ook niet met uw trolley tussen de green en de bunker. Plaats geen tassen op de green. Voor u gaat putten herstelt u eerst de door uw bal veroorzaakte pitchmark met uw pitchfork. Beschadig de green niet met uw spikes en met de vlaggenstok. Sta niet te dicht op de hole zelf en wees voorzichtig met de randen van de hole bij het terugplaatsen van de vlaggenstok. Uw bal merkt u op de green met een ball-marker, nooit met een kras op de green. Een bal die op een andere green ligt dan die van de hole waarop u speelt, moet buiten de voorgreen gedropt worden.

Markeringspalen
Alle markeringspalen, verwijzingsborden en aangepaalde bomen zijn vaste obstakels en worden ontweken volgens regel 16.1b

Grond in bewerking (Ground under repair – G.U.R.)
Ligt uw bal op grond in bewerking of moet u uw stand hierin innemen, dan bent u verplicht de bal buiten deze grond te droppen. Deze regel beoogt een tijdelijke bescherming van stukken grond die kwetsbaar zijn.

Trolleys
Rijdt nooit met uw trolley over de (voor-)green, de tee’s en door bunkers, ook niet tussen bunker en green. Zorg dat de onderkant van uw trolley bij het lopen niet over de grond sleept. Alleen brede wielen zijn toegestaan. Volg altijd de wegwijzers en blijf zoveel mogelijk op de paden.

Sproeikoppen (Sprinklers)
Stap niet op de Sproeikoppen en rijdt er niet overheen met uw trolley of buggy. Ligt uw bal op een sproeikop (vast obstakel), handel dan volgens Regel 16.1b van De Golfregels.

Afval
Deponeer al uw afval in de prullenbakken of neem het mee.

Mededelingen
Mededelingen op de daarvoor bestemde borden betreffende (tijdelijke) aanwijzingen m.b.t. het gebruik van de baan of de oefenfaciliteiten moeten opgevolgd worden.

Golfregels & Etiquette
Uiteraard gelden voor alle spelers de Golfregels en Etiquette zoals ze zijn vastgesteld door de Nederlandse Golf Federatie. Elke golfer dient van deze regels op de hoogte te zijn, conform te handelen en een exemplaar van de nieuwste editie van de NGF-Golfregels in zijn/haar tas te hebben.