Golfschool

Golfpro’s

Felix van den Heuvel, mob: 06-48608373, mail: gsfelixvandenheuvel@ziggo.nl
Huib van Brummelen, mob: 06-53582838, mail: huibbrum@kpnplanet.nl

Lestarieven

€ 40 per uur voor 1 en/of 2 personen (plus € 10 voor elke persoon meer)
€ 20 per half uur, maximaal 2 personen

Lespaketten

5 lessen van een half uur € 100 (maximaal 2 personen)
10 lessen van een half uur € 200 (maximaal 2 personen)

Play with te pro
Voor leden € 29,50 (inclusief analyse) = 2 uur in de baan, minimum 3 personen.

Inlooplessen
Op Woensdag en Zaterdag zijn er van 10.00 – 11.00 uur inlooplessen.
Kosten € 10,00 per persoon. (maximaal 6 personen)
Woensdag Huib aanwezig (woensdag 6 augustus Felix ivm vakantie Huib)
Zaterdag Felix aanwezig

9-stappenplan, de weg naar het golfen

Met het 9-Stappenplan heeft u een methodiek voorhanden waarbij u zelf bepaalt hoe u zichzelf wil ontwikkelen in de golfsport. Met stap 1 tot en met 3 kunt u het plezier van golf beleven. Voor de golfers met meer ambitie kan het 9-Stappenplan verder gevolgd worden en onder begeleiding van de golfprofessional kunt u een lagere handicap halen.

Golfweetje!

Wist u dat de kans op een hole-in-one voor een amateurgolfer 1 op 12.750 is? Voor een golfpro is dit 1 op 3.756.

De weg naar Clubhandicap 54 (GVB)

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar om te leren golfen moet u golflessen volgen. Het 9-Stappenplan is ontwikkeld om golfers op de meest efficiënte wijze te begeleiden naar een bepaald doel, zoals een golfbaanpermissie, Clubhandicap 54 (GVB) of een EGA handicap. Beginnen met golfen doet u met de eerste drie stappen van het 9-Stappenplan.

In de eerste stap haalt u een golfbaanpermissie waarmee u op de golfbaan waar u de baanpermissie heeft gehaald kunt golfen. Met deze golfbaanpermissie kunt u ervaring opdoen op de golfbaan en zult u met name bekend raken met de etiquette. Vanaf Clubhandicap 54 (GVB) kunt u vrijwel op alle golfbanen in Nederland spelen, voor deze stap moet u een theoretisch examen afleggen en aantonen met een ronde golf dat u het niveau van Clubhandicap 54 onder de knie heeft.

Waarom een golfexamen?

Omdat veel golfclubs minimaal een Clubhandicap 54 (GVB) vragen, verlangen ze indirect dat u een bepaald niveau heeft en dat u de basisregels en de etiquette van golf kent. Etiquette vormen een belangrijk onderdeel van de golfsport en zorgt ervoor dat iedereen vlot, zonder ergernis en veilig door de baan kan gaan. Het zogenaamde “Slow-play” veroorzaakt namelijk de meeste ergernis op de golfbaan. De golfregels en de etiquette worden getoetst met het golfregelexamen. Uw techniek en tactische vaardigheden worden getoetst door het lopen van een qualifying kaart met een marker naar eigen keuze.

Wat is een golfbaanpermissie?

Een golfbaanpermissie wordt afgegeven door de golfbaan waar u deze aanvraagt. Dit kan de golfbaan zijn waar u golflessen krijgt of een andere golfbaan naar keuze. De golfbaan geeft een golfbaanpermissie op advies van uw golfprofessional. De golfbaan en de golfprofessional tekenen dit beiden af in het online registratiesysteem. Met een golfbaanpermissie krijgt u toestemming van de golfbaan om op de golfbaan te mogen golfen.

In de eerste stap van het 9-Stappenplan waarin u uw golfbaanpermissie haalt, maakt u kennis met de omgeving op de golfbaan en leert u de basisbeginselen van golf. U zult de basistechniek leren van een swing en een introductie krijgen in de etiquette op en rond de golfbaan. Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier!

Wat kunt u met een Golfbaanpermissie?

Met een NGF Golfbaanpermissie heeft u de volgende mogelijkheden en extra’s:

  1. Golfen op de golfbaan waar de permissie is uitgegeven,
  2. Golfen op golfbanen die de golfbaanpermissie accepteren,
  3. Opgaan voor het GVB-examen om Clubhandicap 54 (GVB) te halen,
  4. Lidmaatschap bij de NGF waardoor u meteen WA verzekerd bent tijdens het golfen. Dit is te regelen via de Golfclub Overloon.

Hoe haalt u een NGF Golfbaanpermissie?

In het boekje Stap 1: Golfbaanpermissie wordt exact uitgelegd wat u moet kunnen en weten om een NGF Golfbaanpermissie te ontvangen. Dit boekje kunt u kopen op Golfbaan Overloon. Aan de hand van dit boekje volgt u golflessen of een golfcursus waarin u wordt begeleid naar een golfbaanpermissie.

Voor het behalen van een Golfbaanpermissie heeft u les nodig. Hier worden alle technieken, basisregels en etiquette toegelicht.

€400 voor 10 uur golfles 1 en/of 2 pers.

€500 voor 10 uur golfles 3 en/of 4pers.

Voor het behalen van de Golfhandicap (gvb) gaan we de basistechnieken verder uitdiepen en u gaat onder begeleiding te baan op. Ook kan u via Golfclub regelavonden volgen en een theorie examen afleggen (25euro) en lidmaatschap club (45euro) voor registratie NGF en handicap.

€200 voor 5 uur golfles 1 en/of 2 pers.

€250 voor 5 uur golfles 3 en/of 4pers.

Clubhandicap 54 (GVB)

Sinds 2012 is het golfvaardigheidsbewijs omgedoopt tot: Clubhandicap 54. Maar wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Waarom moet u eigenlijk Clubhandicap 54 halen? U vindt hier alle informatie over Clubhandicap 54 (GVB).

Wat is Clubhandicap 54 (GVB)?

Het golfvaardigheidsbewijs is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB wordt vanaf die datum namelijk gekoppeld aan handicap 54. Tegelijkertijd heeft het NGF 9-Stappenplan zijn intrede gedaan. Middels het 9-Stappenplan wordt u beter begeleid vanaf een Golfbaanpermissie naar Handicap 54 (GVB) en een lagere EGA-handicap.

Clubhandicap 54 (GVB), oftewel het golfvaardigheidsbewijs, is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en een bepaald niveau beheerst. Op veel golfbanen in Nederland wordt minimaal een Clubhandicap 54 (GVB) gevraagd om op de golfbaan te mogen spelen. Na het behalen van uw Clubhandicap 54 (GVB), ontvangt u een NGF-pas van de NGF (Nederlandse Golf Federatie) met uw clubhandicap. U bent meteen lid van deze organisatie. De NGF-pas wordt daarna jaarlijks opnieuw uitgegeven en is geldig van 1 januari tot 1 april van het volgende nieuwe jaar (15 maanden geldig).

Op de NGF-pas wordt ook uw handicap aangegeven. Een handicap met een asterisk (*) betekent dat de handicap actief is. U betaalt elk jaar een kleine bijdrage om lid te zijn van de NGF. U ontvangt dan ook 6 keer per jaar het tijdschrift GOLFjournaal van de NGF met interessante artikelen, tips, kortingen en nieuws.

Hoe haalt u Clubhandicap 54 (GVB)?

Een NGF-pas kunt u halen door het 9-Stappenplan te volgen en het GVB-examen te halen. De eerste stap is het halen van een golfbaanpermissie. Nadat u de eerste stap heeft gehaald, kunt u het GVB-examen afleggen bestaande uit het golfregelexamen en het praktisch examen.

 

VGS