Golfschool

Golfpro’s
Felix van den Heuvel, mob: 06-48608373, mail: gsfelixvandenheuvel@ziggo.nl
Huib van Brummelen, mob: 06-53582838, mail: huibbrum@ziggo.nl

Lestarieven vanaf 1 april 2016
€ 42 per uur voor 1 en of 2 personen.
€ 22 per half uur voor 1of 2 personen.

Lespakketten
5 lessen van een half uur € 100 (maximaal 2 personen)
10 lessen van een half uur/5 van 1 uur € 190 (maximaal 2 personen) of 10 lessen van een uur voor € 360
10 lessen 3 personen 1 uur € 450 (€ 150 p.p.)
10 lessen 4 personen 1 uur € 520 ( € 130 p.p.)
  
Play with te pro
Alleen voor leden € 30 p.p 2 uur in de baan, minimum 3 personen.

Inlooplessen
Op Woensdag is er van 10.00 – 11.00 uur inlooples. Deze wordt gegeven door Huib van Brummelen.
Kosten € 10,00 per persoon. (maximaal 6 personen op volgorde van binnenkomst). Deze lessen kunnen worden gevolgd door golfers met minimaal handicap 54.

9-stappenplan, de weg naar het golfen
Met het 9-Stappenplan heeft u een methodiek voorhanden waarbij u zelf bepaalt hoe u zichzelf wil ontwikkelen in de golfsport. Met stap 1 en 2 kunt u het plezier van golf beleven. Voor de golfers met meer ambitie kan het 9-Stappenplan verder gevolgd worden en onder begeleiding van de golfprofessional kunt u een lagere handicap halen. Op de volgende site kunt u de inhoud en eisen van de verschillende stappen lezen:
 http://www.ngf.nl/pagina/het-9-stappenplan

Golfweetje!
Wist u dat de kans op een hole-in-one voor een amateurgolfer 1 op 12.750 is? Voor een golfpro is dit 1 op 3.756.
De weg naar Clubhandicap 54 (GVB) met stap 1 en 2.
Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar om te leren golfen moet u golflessen volgen. Het 9-Stappenplan is ontwikkeld om golfers op de meest efficiënte wijze te begeleiden naar een bepaald doel, zoals een golfbaanpermissie, Clubhandicap 54 (GVB) of een EGA handicap. Beginnen met golfen doet u met de eerste twee stappen van het 9-Stappenplan.
In de eerste stap haalt u een golfbaanpermissie waarmee u op de golfbaan waar u de baanpermissie heeft gehaald kunt golfen. Met deze golfbaanpermissie kunt u ervaring opdoen op de golfbaan en zult u met name bekend raken met de etiquette. Vanaf Clubhandicap 54 (GVB) kunt u vrijwel op alle golfbanen in Nederland spelen, voor deze stap moet u een theoretisch examen afleggen en aantonen met een ronde golf dat u het niveau van Clubhandicap 54 onder de knie heeft.

Wat is een golfbaanpermissie?
Een golfbaanpermissie wordt afgegeven door golfbaan Overloon of een andere baan waar u deze aanvraagt. Dit kan de golfbaan zijn waar u golflessen krijgt of een andere golfbaan naar keuze. De golfbaan geeft een golfbaanpermissie op advies van uw golfprofessional. De golfbaan en de golfprofessional tekenen dit beiden af in het online registratiesysteem. Met een golfbaanpermissie krijgt u toestemming van de golfbaan om op de golfbaan te mogen golfen.

In de eerste stap van het 9-Stappenplan waarin u uw golfbaanpermissie haalt, maakt u kennis met de omgeving op de golfbaan en leert u de basisbeginselen van golf. U zult de basistechniek leren van een swing en een introductie krijgen in de etiquette op en rond de golfbaan. Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier baanervaring op te doen en u doet dit ook nog eens op een veilige manier!

Wat kunt u met een Golfbaanpermissie?
Met een NGF Golfbaanpermissie heeft u de volgende mogelijkheden en extra’s:
1.    Golfen op de golfbaan waar de permissie is uitgegeven,
2.    Golfen op golfbanen die de golfbaanpermissie accepteren,
3.    Opgaan voor het GVB-examen om Clubhandicap 54 (GVB) te halen,
4.    Lidmaatschap bij de NGF waardoor u meteen WA verzekerd bent tijdens het golfen.

Dit is te regelen via de Golfclub Overloon.

Hoe haalt u een NGF Golfbaanpermissie?
In het boekje Stap 1: Golfbaanpermissie wordt exact uitgelegd wat u moet kunnen en weten om een NGF Golfbaanpermissie te ontvangen. Dit boekje kunt u kopen op Golfbaan Overloon. Aan de hand van dit boekje volgt u golflessen of een golfcursus waarin u wordt begeleid naar een golfbaanpermissie.
Voor het behalen van een Golfbaanpermissie heeft u les nodig. Hier worden alle technieken, basisregels en etiquette toegelicht.

€350 voor 10 uur golf-les 1 en/of 2 pers.
€450 voor 10 uur golf-les 3 personen.

Mentor begeleiding
Na het behalen van uw baanpermissie bied golfbaan Overloon de mogelijkheid om door ervaren clubgolfers begeleid te worden in het spelen van de baan. Deze begeleiders, mentoren, zorgen dat u veilig en plezierig de eerste keren door de baan speelt en zij zullen u de etiquette/regels in de praktijk laten toepassen. Het geeft u rust en u leert al spelenderwijs de gebruiken op de baan. Het is een goede stap op weg naar de clubhandicap 54.
Voor het behalen van de Golfhandicap 54 (gvb) gaan we de basistechnieken verder uitdiepen en u gaat onder begeleiding te baan op. Ook kan u via Golfclub regelavonden volgen en een theorie examen afleggen (25euro) en lidmaatschap club (45euro) voor registratie NGF en handicap.

€200 voor 5 uur golfles 1 en/of 2 pers.
€250 voor 5 uur golfles 3 of 4 pers.  
5 lessen van een half uur € 100 (maximaal 2 personen)
10 lessen van een half uur/5 van 1 uur € 190 (maximaal 2 personen) of 10 lessen van een uur voor € 360
10 lessen 3 personen 1 uur € 450 (€ 150 p.p.)
10 lessen 4 personen 1 uur € 520 ( € 130 p.p.)   

Clubhandicap 54 (GVB)
Sinds 2012 is het golfvaardigheidsbewijs omgedoopt tot: Clubhandicap 54. Maar wat is er veranderd en wat is hetzelfde gebleven? Waarom moet u eigenlijk Clubhandicap 54 halen? U vindt hier alle informatie over Clubhandicap 54 (GVB).
Wat is Clubhandicap 54 (GVB)?
Op onderstaande link kunt u vinden wat HCP 54 inhoud en hoe u dit kunt behalen.
http://www.startendegolfers.nl/9-stappenplan/clubhandicap-54

Hoe haalt u Clubhandicap 54 (GVB)?
Een NGF-pas kunt u halen door het 9-Stappenplan te volgen en het GVB-examen te halen. De eerste stap is het halen van een golfbaanpermissie. Nadat u de eerste stap heeft gehaald, kunt u het GVB-examen afleggen bestaande uit het golfregelexamen en het praktisch examen. U kunt het nalezen op bovenstaande link.

Waar sta ik als beginnende golfer?
Als u niet exact weet waar u staat, omdat u bijvoorbeeld in het buitenland hebt gegolfd of al een aantal clinics hebt gevolgd, dan is een eerste introductie-les een aanrader. U krijgt in een les van anderhalve uur de diverse technieken aangereikt en speelt mogelijk een hole. De professional kan aan de hand hiervan zeggen waar u staat en wat het beste vervolg traject is. De intake/introductie-les is eenmalig € 60,- inclusief materiaal exclusief oefenballen.
Verdere informatie kunt u verkrijgen bij de receptie van Golfbaan Overloon of van de professionals Huib en Felix.
 

 

VGS